Novinky
Načítavanie...
pondelok 11. júla 2016

Rytiersky štít z kartónu

pondelok, júla 11, 2016
Možno aj vy máte doma nádejného rytiera, ktorý potrebuje poriadne brnenie so všetkým, čo k tomu patrí. Postupne budeme zverejňovať jednotlivé časti brnenia, ktoré ľahko vyrobíte z kartónu. My sme nepoužili žiadne maľovanie, to už je na vás aký erb pre rytiera zvolíte. Štít po vytvorení vyzerá pekne, ale ak ho dieťa používa denne, tak sa ľahko zničí, čo je samozrejmé, keďže sa jedná iba o kartón. Trvácnejší ští môžete vyrobiť z lepenky, na čo však budete potrebovať aj rezačku. Malé deti sú však rady aj za takýto kartónový štít.




Čo potrebujeme:
  • kartón
  • nožnice
  • lepiaca páska
  • pravítko
  • ceruzka 
Náročnosť




Na začiatku si na kartón nakreslite tvar štítu. My sme použili jednoduchý tvar trochu podobný slovenskému znaku. Samozrejme môžete použiť aj iné tvary a veľkosti. Po vystrihnutí prvého tvaru, ho obkreslite a znovu vystrihnite. Dvojitý kartón urobí štít o niečo pevnejším.


Vystrihnite podľa nákresu.

 Dve vrstvy štítu sú pripravené na zlepenie.

 Priložte dieťaťu ruku k štítu, aby ste vedeli aké veľké držadlo vystrihnúť. Nechajte však trochu priestoru, aby sa po prilepení držiaku doň zmestila ruka dieťaťa.

Držiaky následne nalepte zozadu štítu. Jeden držiak vo vrchnej časti štítu by mal byť širší, keďže tam pôjde širšia časť ruky dieťaťa.

Držiaky odporúčame prilepiť lepiacou páskou, tam budú držať lepšie ako prilepené lepidlom.







0 komentárov:

Zverejnenie komentára

 
Otvoriť pätu