Novinky
Načítavanie...
pondelok 3. februára 2014

Veniec vyrobený metódou falošného patchworku

pondelok, februára 03, 2014
Čo potrebujeme:

  • polystyrénový veniec (Ø 12 cm)
  • dva druhy stužiek (2 x 4 metre), prípadne viac, záleží od vkusu :)
  • nožnice
  • špendlíky 







Náročnosť



Polystyrénový veniec si označíme krížikmi tam, kde začneme pichať špendlíky. Začnite 4 krížikmi na každých 90° a medzi ne si môžete naznačiť pomocné bodky. Toto označenie bude vám pomôže, aby bol venček pekne rovnomerný. 


Na prvý vyznačený krížik venca napicháme prvé červené stužky. Každú malú stužku (približne 4 cm dlhú) prepichneme v strede pri kraji a pripichneme na veniec. Potom prehneme jednu stranu tak, aby nám vznikol trojuholník a pripichneme k vencu. Nakoniec prehneme a prišpendlíme druhú stranu stužky.








Cez červené stužky prekladáme zlaté stužky (spolu 4x8 stužiek), ktoré prepichneme v strede pár milimetrov od okraja stužky.





Takto by to malo vyzerať po dokončení zlatých stužiek a pomaly sa približujeme k cieľu.


Zlaté stužky poprehýbame podobne ako sme na začiatku prehýbali červené tak, aby nám to vyzeralo ako na fotke naľavo. Postup je úplne taký istý ako v 2. kroku, tak sa stužky pekne prekryjú a vytvoria hviezdu.


Cez zlaté stužky prekladáme rovnakým spôsobom ďalší rad červených stužiek, ktoré môžeme pre ohnivý efekt doplniť oranžovými stužkami. Ako vidíte, v štyroch častiach sa nám vytvorili pekné hviezdy.
Nakoniec olemujeme spodnú časť venca červenou stužkou jej poprekladaním... venčeku však ešte čosi chýba...

....spoje stužiek medzi hviezdami poprekrývame peknou ozdobnou stužkou, ktorú prišpendlíme vzadu a máme veniec hotový :)




0 komentárov:

Zverejnenie komentára

 
Otvoriť pätu