Novinky
Načítavanie...
streda 3. decembra 2014

Quilling pohľadnica snehuliak

streda, decembra 03, 2014
ručne robená pohľadnica
Síce to zatiaľ nevyzerá na tuhú zimu so závejmi snehu, ale my si môžeme urobiť takú malú zimu doma na papieri. Dokonca môžeme trochu snežnej krajiny poslať aj našim známym, ktorí sa určite potešia. 
Dnešný jednoduchý návod - pohľadnica je vyrobená metódou quilling, ktorá spočíva v nastrihaní tenkých pásikov papiera a ich následnom lepení a točení do požadovaného tvaru. Je to veľmi jednoduché a netreba na to žiadne zložité nástroje (aj keď qiullingová ihla by sa nám zišla).
Túto pohľadnicu snehuliaka budete mať aj s prípravou hotovú do pol hodinky, a teda za hodinu práce máte pohľadnicu pre rodičov aj pre svokrovcov.


Čo potrebujeme:
  • tmavomodrý papier
  • biele, červený a hnedé 3 mm široké pásiky papiera
  • lepidlo
  • hrot prípadne quillingovú ihlu
Náročnosť




Celý postup spočíva v rolovaní papierikov do požadovaného tvaru a ich nalepovaní na podkladový papier. Pásiky papiera si ľahko vyrobíte pomocou orezávatka. Po dĺžke papiera si naznačte 3 mm hrubé pásiky a odrežte orezávatkom. Budete potrebovať 3 dlhé biele pásiky na telo snehuliaka a dva polovičné na ruky.

Pokiaľ nemáte quillingovú ihlu, papieriky rolujte na hrot, špajlu alebo klinec. Najmä začiatok je dôležité rolovať na niečo tenké, pretože rolovať iba tak v rukách to je náročnejšie.

Urobte si tri 'gule', ktoré tvoria telo snehuliaka a nalepte na podklad tekutým lepidlom na papier. Lepidlo bude po zaschnutí priesvitné a výsledný efekt bude krajší ako tesne po nalepení.

Pridajte ruky snehuliaka, ktoré vyrobíte zmotaním dvoch polovičných papierikov, prípadne môžete kľudne použiť celú dĺžku papierikov, vďaka čomu budú vyzerať ruky snehuliaka hustejšie.

Teraz si nachystajte tri hnedé papieriky ako na obrázku nižšie. Tie použijete na výrobu 'metly' a ich dĺžka závisí od veľkosti snehuliaka.

Tri hnedé papieriky priložte k sebe a vytvorte metlu.

Z malého červeného papierika urobte mrkvu a prilepte na miesto nosu.

Snehuliakovi by nemal chýbať na hlave hrniec. Zmotajte jeden modrý papierik a v rukách stlačte do štvorca tak, aby jedna strana lícovala s vrchom hlavy snehuliaka. Potom prilepte navrch snehuliaka a pridajte uško z kúska papierika.



handmade snehuliak
Na dotvorenie peknej snežnej krajiny si vytvorte papierové vločky, Nastrihajte približne 5 cm dlhé papieriky (šírka zostáva 3 mm).  Papieriky zmotajte a ponalepujte nad snehuliaka.


quilling snehuliak
 Aby nevisel snehuliak vo vzduchu, pridajte pod neho pieskovú 'dunu' vytvorenú z kúska papiera vytvarovaného do sínusoidy. Pohľadnica je kompletná, stačí dopísať želanie a poslať...

snehuliak z papiera


0 komentárov:

Zverejnenie komentára

 
Otvoriť pätu