Novinky
Načítavanie...
štvrtok 28. augusta 2014

Plážové detské pončo

štvrtok, augusta 28, 2014
Určite to poznáte: drobček vyjde z vody a ani za svet sa nechce potiť v župane alebo mať okolo seba prehodený uterák..máme pre vás návod na praktické pončo, ktoré stačí malému neposedovi alebo utekajúcej princeznej len prehodiť cez hlavu. Je však možné, že ani takéto pekné a z lásky šité pončo si nebude váš špunt chcieť obliecť. V tom prípade ho môžete darovať iným deťom:)


Čo potrebujeme:
  • starý uterák alebo kus látky tenkého jednostranného froté s detským motívom s rozmermi 70 cm x 150 cm
  • stuhu na olemovanie otvoru
  • nožnice, meter, šijací stroj






1. Na pončo budeme potrebovať približne 70 cm x 110 cm látky a zvyšok 70 cm x 40 cm bude na kapucňu. Látku rozstrihneme na dve časti.





2. Časť na pončo preložíme na polovicu a podľa fotografie vystrihneme otvor pre hlavičku cca obvod 47 cm. Rovná časť bude vpredu. 


3. Ďalej vystrihneme z druhého dielu kapucňu približne takto: 
(ja som mala menší uterák a na kapucňu mi zostalo len 70 cm x 30 cm, preto som kapucňu robila ešte z dvoch častí). Časť kapucne, ktorá sa bude všívať do ponča, by mala byť zhodná s časťou na hlavičku.

4. Kapucňu preložíme na polovicu a zašijeme časť ako ukazuje zelená farba. Ružová farba označuje, kde sa bude kapucňa všívať k druhému dielu.




5. Zošitú kapucňu všijeme do otvoru na ponči tak, aby ostal otvor pre hlavičku.

V prípade potreby zášivky prešijeme stužkou, aby drobčeka neškrabkali.  Pončo je hotové a hurá ho vyskúšať niekde k vode:)


0 komentárov:

Zverejnenie komentára

 
Otvoriť pätu