streda 21. decembra 2016

Vianočné hviezdy z farebného papiera

vianočné hviezdy
Ako každý rok v predvianočnom období, tak aj teraz pridávame pár návodov na rôzne ozdoby. Nasledovný návod je veľmi jednoduchý a výroba jednej hviezdy sa dá zvládnuť do jednej minúty. Takto si viete veľmi rýchlo vyzdobiť domácnosť pestrofarebnými hviezdami. Pri použití trblietavého papiera bude efekt o to krajší. Prvé hviezdy, ktoré budete vyrábať nemusia byť príliš rovné, ale postupne sa budete zlepšovať a nakoniec dostanete pekné rovnomerné hviezdy.

Čo potrebujeme:
  • papier formátu A4
  • nožnice
  • spinkovačku

Náročnosť


streda 14. decembra 2016

Vianočný stromček z uhoriek

Počas vianočných sviatkov sa navzájom navštevujú rodiny a na stoloch je pripravených množstvo dobrôt. Symbolom Vianoc je vianočný stromček a ako doplnok k pohosteniu počas vianočných sviatkov môžete hosťom pripraviť jedlý vianočný stromček z uhoriek zdobený kukuricou, kúskami rajčín, prípadne olivami a ďalšou drobnou zeleninou. Pod takýto stromček sa dá miesto darčekov ďalšia zelenina a hostina môže začať. Na takýto stromček potrebujete len jednu veľkú uhorku, cherry paradajky, jablko, špajdľu a nôž.
vianočný strom na jedenie
Jedlý vianočný stromček štýlovo doplní vianočnú hostinu.

Prerežte jablko na polovicu a pichnite doň špajdľu dostatočne hlboko, aby bol stromček stabilný.

Narežte veľkú uhorku kolieska a postupne ich napichujte na špajdľu.


vianočný stromček na stôl
Čím ste vyššie na špajdli, tým napichujte koliesok uhorky viac stredom. Na vrch stačí miesto špice napichnúť cherry paradajku.


Hotový stromček stačí priložiť k vianočnej hostine a zobkať napríklad počas rozbaľovania darčekov.

vianočný strom na stôl


pondelok 12. decembra 2016

Plnený chlieb

Či už čakáte návštevu, alebo si chcete nachystať nevšedné občerstvenie, vyskúšať môžete plnený chlieb podľa nášho receptu. Je to veľmi rýchly a jednoduchý resept a takéto pohostenie máte nachystané za pár minút. Takýto plnený chlieb sa dá ponúknuť návšteve alebo len tak pri večernom pozeraní televízie. Chlieb môžete použiť akýkoľvek, ale najlepšie sa plní chlieb guľatého tvaru. Po zapečení sa chlieb trocha vysuší, preto ak máte radi, môžete dovnútra povkladať kúsky slaniny prípadne do medzier nakvapkať trocha olivového oleja. 

Čo potrebujeme:
  • chlieb
  • šunku
  • syr
  • olivy
  • paprika
  • cesnak
Náročnosť









Vrchnú časť chleba narežte na približne 2 cm kocky. Režte približne za spodnú polovicu tak, aby ste chlieb úplne nerozrezali.


Naplňte škáry chleba syrom, šunkou, paprikou, olivami a cesnakom. Prichýtavajte si narezané časti špajdľami, aby sa vám chlieb nerozpadol. Chlieb odporúčame pokvapkať olivovým olejom.


Zabaľte chlieb do alobalu a dajte do rúry na chvíľu zapiecť.


Po vybratí z rúry bude syr roztečený v škárach a chlieb bude chrumkavý.