piatok 25. marca 2016

Jednoduchý trik na rýchle šúpanie zemiakov

Ľudia sú veľmi vynaliezavý nielen v tvorení, ale aj pri varení. Šúpanie zemiakov pravdepodobne nepatrí medzi vaše obľúbené činnosti v kuchyni. Nasledovný tip vám môže túto činnosť uľahčiť a dá sa povedať, že vďaka tomuto videu ošúpete varený zemiak v priebehu pár sekúnd. Trik spočíva v narezaní šupy surového zemiaku v strede po celom obvode zemiaku tak, aby bola šupa rozrezaná. Potom len normálne uvarte zemiak a uvarený zemiak pôjde ošúpať jedným ťahom. Odteraz pri šúpaní zemiakov ušetríte veľa času a nervov :)


Celý trik na ultrarýchle ošúpanie varených zemiakov je znázornený v nasledovnom videu:


pondelok 21. marca 2016

Mrazené bylinky v ľade na rýchle dochutenie jedál

návod na výrobu korenia
Aj keď sa na našej stránke venujeme najmä rôznym handmade návodom, na potulkách po internete sme našli zaujímavý návod do kuchyne od amerických kuchárov. Isto sa medzi vami nájde niekto, kto rád varí. Ak aj nie, tento návod vám varenie oveľa zjednoduší. Stačí si vopred pripraviť bylinky, korenie, olivový olej a všetko zamraziť. Potom už len použiť pri príprave rýb, stejkov, kuracieho mäsa či iných dobrôt. Potrebujete len silikónovú formu na prípravu ľadu, do ktorej nasypete rôzne bylinky ako tymián, rozmarín, koriander, čierne korenie, sušený cesnak, nakrájanú pažítku a iné podľa vašej chuti a fantázie. Potom zalejete olejom, vodou alebo roztopeným maslom, dáte do mrazničky a použijete na rýchlu prípravu jedla. Celkom užitočné a rýchle.