sobota 17. októbra 2015

Poťahovanie torty fondánom

Zdobeniu tôrt sa dnes na Slovensku venuje veľké množstvo ľudí a ak ste chystali svadbu, isto ste vo svojom okolí našli zopár šikovných gazdiniek, ktoré robia svadobné a iné pekné torty. Základom zdobenej torty je korpus potiahnutý fondánom. Hotová torta potiahnutá fondánom vyzerá veľmi pekne, ale málokto si uvedomí akú prácu to dá potiahnuť tortu fondánom. Ak sa to chcete naučiť, našli sme pre vás zaujímavé video, ktoré názorne ukazuje ako potiahnuť tortu fondánom. Spočiatku sa vám môže fondán trhať, ale nestrácajte trpezlivosť a časom vám to pôjde od ruky. Dôležité je dobre rozvaľkať fondán na pomúčenom podklade, aby mal rovnakú hrúbku. Rozvaľkaný fondán by nemal byť príliš tenký, aby sa netrhal, ale ani príliš hrubý, aby sa dobre poťahoval na tortu.

Čo potrebujeme:
  • upečenú tortu
  • fondán
  • pomôcka na hladenie fondánu
  • nôž
  • valček
Náročnosť:
 




piatok 2. októbra 2015

Vyrezávaný melón

Melóny sú na Slovensku veľmi obľúbeným letným ovocím, na ktorom si pochutnávame doma či na dovolenke.
V horúcich letných dňoch melón zaženie smäd a príjemne osvieži. Vďaka melónu si neprídu na svoje len naše chuťové poháriky, ale aj oči. Vyrezávané melóny sú stále populárnejšie na oslavách či svadbách. Pekne vyrezávaný melón je často ozdobou celého stola, avšak vyrezávanie melónou je prácne a nároičné na pozornosť i čas.
Pokiaľ by ste si vyrezávanie chceli skúsiť sami, máme pre vás návod ako na to. Tento návod je pre začiatočníkov a napriek tomu, že nie je náročný, výsledok je veľmi efektný. Na pekne zdobený melón je treba veľkú trpezlovosť a najmä si treba dať pozor, aby ste sa neporezali.

Čo potrebujeme:
  • melón
  • ostrý nožík
Melón škrabkou očistite od zelenej šupy a môžete postupovať podľa videa.