Novinky
Načítavanie...
streda 30. novembra 2016

Adventný kalendár zo záchodových ruličiek

streda, novembra 30, 2016
Tiež obľubujete otváranie dvierok na adventnom kalendári a vyjedanie malých čokoládiek? Rôznorodé adventné kalendáre známych výrobcov čokolády a cukroviniek zaplavili obchody a výber je naozaj pestrý. Adventné kalendáre majú 24 okienok, začínajú prvého decembra a končia 24.12., teda presne na Vianoce. My sme si tento rok povedali, že si vyrobíme vlastný netradičný adventný kalendár zo záchodových ruličiek. Do ruličiek sme povkladali rôzne sušené ovocie, oriešky a sladkosti, samozrejme v hygienických zapínacích vreckách. Naplnené ruličky sme len zabalili do krepového papiera rôznych farieb a tavnou pištoľou prilepili na kruh vystrihnutý z kartóna a tiež ozdobený krepovým papierom. Hotový adventný veniec je dosť ťažký, ale pomocou silónu alebo silnej nite ho môžete zavesiť na stenu či nábytok. A potom už len každý deň do Vianoc otvoriť jednu ruličku :)

Čo potrebujeme:
  • záchodové ruličky
  • krepový papier
  • nožnice
  • tavná pištoľ
  • zatváracie sáčky
  • orechy, sušené ovocie, sladkosti
Náročnosť




Do misiek si nachystajte rôzne dobroty ako sušené ovocie, orechy, piškóty a iné dobroty podľa chuti. Potom naplňte 24 zapínacích sáčikov a zatvorte.


Použiť môžete zapekané celeálie...


.. pistácie...


...sušené jablká...


...a iné sušené ovocie...



Do ruličky vložte zatvorený sáčok s dobrotou.


Zarolujte do krepového papiera a zalepte lepiacou páskou.

Konce zaviažte, aby ste dostali tvar veľkého cukríka či prerastenej salónky.

Z kartóna vystrihnite veľký kruh, ktorý zabaľte do krepového papiera. My sme vystrihli kruh s vonkajším priemerom 43 cm a vnútorným priemerom 20 cm.


Pomocou tavnej pištole prilepte jednotlivé ruličky na kruh.

Na každú ruličku prilepte číslo.

Adventný veniec je pripravený.



0 komentárov:

Zverejnenie komentára

 
Otvoriť pätu