Novinky
Načítavanie...
sobota 27. februára 2016

Šumivé gule do kúpeľa

sobota, februára 27, 2016
Azda nič nezrelaxuje telo lepšie ako dobrý kúpeľ po hektickom dni. Ak pridáte do kúpeľa špeciálne uvoľnujúce esenciálne oleje, relaxačný účinok je ešte silnejší. V dnešnom návode sme pripravili špecialitu, ktorú možno už niektorí z vás používajú a to šumivé guľe alebo šumivky do kúpeľa. Je to niečo podobné ako keď hodíte šumivú vitamínovú tabletu do pohára s vodou iba vo väčšom a namiesto pitia sa ponoríte do vody sami. Recept na výrobu šumivých gulí je jednoduchý a použité sú len ingrediencie, ktoré bežne kúpite v obchode. Len si treba dať pozor pri kúpe esenciálnych olejov, aby ste kúpili kvalitné a pre pokožku bezpečné oleje, nie oleje do aromalampy.

Čo potrebujeme:
  • jedlá sóda (sóda bikarbóna)
  • prášková kyselina citrónová
  • sušené bylinky
  • Epsom soľ (alebo iná soľ do kúpeľa)
  • voda
  • rastlinný olej (my sme použili olivový)
  • metlička na šľahanie
  • potravinárske farbivo
  • formy
Náročnosť



Postup:

Zmiešajte dva diely jedlej sódy s jendým dielom kyseliny citrónovej a jedným dielom soli. Je potrebné dodržať pomer sódy ku kyseline citrónovej a soli 2:1:1. Suché ingrediencie dobre premiešajte v miske.

V samostatnej miske zmiešajte dve alebo tri čajové lyžičky esenciálneho oleja a tri polievkové lyžice extra panenského olivového oleja. Pridajte polievkovú lyžicu vody.

Pomocou metličky na šľahanie vmiešavajte tekutú zmes do suchej zmesi po jedne čajovej lyžičke. Dajte si pozor, aby ste nenaliali príliš veľa olejovej zmesi, pretože sa môže vytvoriť chemická reakcia a zmes začne šumieť. V takom prípade pridajte viac suchej zmesi na miesto šumenia. Do zmesi môžete za stáleho miešania pridať potravinárske farbivá pre sfarbenie. Hmota je pripravená na formovanie ak má konzistenciu vlhkého piesku a pri formovaní sa nedrobí.

Pred nabratím hmoty do formy odporúčame natrieť vnútro formy rastlinným olejom a nenatláčať zmes do formy príliš, aby sa hotová guľa ľahko vybrala. Nemusíte použiť len guľové formy, ale aj formy na ľad či silikónové formy na pečenie. Prípadne sa dá urobiť šumivá guľa do kúpeľa v rukách.

Vyklopte šumivky na suchú servítku, vložte do nádoby a nechajte pár dní uschnúť.

Šumivky do kúpeľa si ľahko vyrobíte aj podľa nasledovného videa:



0 komentárov:

Zverejnenie komentára

 
Otvoriť pätu