Novinky
Načítavanie...
sobota 14. novembra 2015

Prsteň z mince (VIDEO)

sobota, novembra 14, 2015
Tento návod sme našli úplnou náhodou pri hľadaní inšpirácie na obľúbenom video portále :) Musíme sa s ním s vami podeliť. Je naozaj obdivuhodné, čo ľudia dokážu vo svojich dielničkách vyrobiť. Video zobrazuje návod ako si vyrobiť prsteň z mince. Síce neuznávame znehodnocovanie peňazí, ale v tomto prípade by sa dalo povedať skôr o zvýšení hodnoty mince. Ak máte na to potrebné nástroje a trpezlivosť, môžete skúsiť výrobu takejto mince vo vašej dielničke. Ako autor píše vo videu, je treba veľmi veľa trpezlivosti, najmä na začiatku, keď sa minca rozklepkáva kladivom. Autor videa použil bežné nástroje, ktoré určite máte doma aj vy, ale isto sa dajú použiť aj lepšie nástroje, najmä na finálne leštenie mince.

Čo potrebujeme:
  • mincu
  • vŕtačku
  • oceľový plátok alebo kovadlinu
  • kladivo
  • brúsny paapier (šmirgeľ)
  • pravítko
  • handru na vyleštenie
Náročnosť



Postup:
  1. Mincu jemne rozklepkávajte kladivom rovnomerne po celom obvode. Postupne mincu otáčajte a klepkajte, hlavne veľmi jemne. Trvá to nejaký čas, pracujte v 10 minútových intervaloch. Je to náročné, pretože sa vám bude zdať, že sa minca nemení. Po určitej dobe by mal byť okraj mince oveľa širší.
  2. Pomocou pravítka si naznačte stred mince.
  3. Položte mincu na drevenú dosku a prevŕtajte stred pomocou vŕtačky.
  4. Na brúsnom papieri zbrúste vonkajší okraj mince, aby bola minca rovnomerná.
  5. Cez prevŕtaný stred mince prevlečte skrutku a z druhej strany ju pevne priskrutkujte maticou.
  6. Skrutku dajte do vŕtačky namiesto vrtáku a vŕtaním brúste mincu na brúsnom papiery.
  7. Pomocou bavlnenej handry vyleštite okraj mince.
  8. Omotajte vrták brúsnym papierok a zväčšite vnútorný otvor mince. Otvor na veľkosť prsta zväčšite z každej strany pomocou kuželovitého brúsneho telieska.
  9. Dokončite vyleštenie pomocou bavlnenej handry omotanej na vrtáku. Použiť sa dajú aj lepšie nástroje, avšak ide to aj takto. Dbajte na bezpečnosť.



0 komentárov:

Zverejnenie komentára

 
Otvoriť pätu