Novinky
Načítavanie...
pondelok 16. februára 2015

Látková ušatá žaba pre bábätká

pondelok, februára 16, 2015
handmade hracka
Pre bábätká znamená každá nová hračka ďalšie dobrodružstvo. V obchodoch sa dajú kúpiť všakovaké hračky, ale ak ste tvorivá mamička, môžete drobcovi vyrobiť hračku vlastnými silami a potešíte seba aj bábätko.
Pripravili sme pre vás návod na ušitie jednoduchej žabky, ktorá bude pasovať priamo do detskej rúčky. Stačí ak si pripravíte peknú zelenú látku a duté vlákno na výplň a môžete sa pustiť do práce.

Náročnosť


Zo zelenej látky si vystrihneme tvary, ako dolu na obrázku. Budeme potrebovať vždy po dva rovnaké tvary okrem zadnej časti hlavy, viď obrázok nižšie.




Jednotlivé dvojice budete postupne prišívať k sebe: začnite zošitím tváričky (na obrázku červeným).  Potom zošite ušká a vyplňte ich dutým vláknom. K zadnej časti hlavy prišijete ušká (viď 2. obrázok nižšie) a prišijete k nej tváričku (časť vyznačená žltou) - ušká sú akoby vnútri, spodná časť hlavy nebude zatiaľ zošitá. Takto pripravenú hlavičku prevrátite, vyplníte a hlavička je hotová. Potom budete pokračovať v zošívaní ručičiek, spodok ručičiek zasa ostane otvorený. Ručičky obrátite a vyplníte. Teraz môžete konečne hlavičku aj ručičky priložiť k telíčku smerom dovnútra, aby ste to mohli celé pretočiť. Nakoniec vyplníte telíčko a zošijete otvor, cez ktorý ste žabku plnili.
Ak chcete mať žabku šuštivú, stačí vystrihnúťz každého tvaru ešte po jednom z celofánu. Ten potom prišite dovnútra hračky a pri hraní bude žaba dieťaťu v rukách šušťať.



A ušatá žaba je pripravená na hranie pre vaše bábätko.

hracka zaba

0 komentárov:

Zverejnenie komentára

 
Otvoriť pätu