Novinky
Načítavanie...
nedeľa 15. februára 2015

Hrací vankúšik so stužkami pre bábätko

nedeľa, februára 15, 2015
Máte doma bábätko, ktoré by ste chceli potešiť nejakou zaujímavou hračkou? Máte chuť si ju vyrobiť sami a zároveň si chcete byť istí jej nezávadnosťou?
Pre maličkého človiečika sú najdôležitejšie  rôzne podnety (samozrejme primerané jeho veku) a veľa, veľa rôznych stužiek pokope... no kto by mohol odolať? :)
Hrací vankúšik so stužkami sa dá vyrobiť za chvíľku a drobček bude mať o zábavu postarané. Výplň môže byť mäkká z dutého vlákna, alebo tvrdšia z korálok, alebo fazuliek. Ak vložíte do vnútra vankúšika šuštivý celofán, bábätko novej hračke neodolá.


Čo potrebujeme:
  • látku
  • stužky rôznych farieb, veľkostí a materiálov
  • niť a ihla
  • nožnice
  • duté vlákno na výplň
Náročnosť
Postup: 

1. Z látky si vystrihneme dva rovnaké štvorčeky /ja som si vystrihla približne 13 cm, treba počítať cca 0,5 cm na zošitie. 

2. Nastriháme si stužky, ktoré potom prišpendlíme k jednému zo štvorčekov. Dávala som 3 stužky na každú stranu štvorčeka. Takto prišpendlené stužky prišijeme. 

3. Teraz budeme prišívať druhú stranu vankúšika a to tak, že na štvorček so stužkami priložíme druhý štvorček... ale pozor priložte pravou stranou dovnútra, pretože celý vankúšik sa bude prevracať. Obidva štvorčeky spolu zošijeme.. nie úplne, nechajte kúsok na pretočenie vankúšika. 

.. a vankúšik máme zošitý, môžeme ho opatrne prevrátiť...a plniť a plniť:) a na záver zašiť otvor. 


Hurááá, vankúšik pre bábätko je hotový a bábätko sa môže dať do objavovania rôznych stužiek. Pozn. vankúšik môžete vyplniť aj suchou šošovicou, či fazuľou, bude to tiež pre bábo veľmi zaujímavá vec.. ale potom pozor pred praním šošovicu radšej vyberte:) Dovnútra vankúšika môžete prišiť štvorec celofánu, vďaka čomu bude vankúšik šušťať a tým bude pre dieťa ešte zaujímavejší.

handmade hraci vankusik


0 komentárov:

Zverejnenie komentára

 
Otvoriť pätu