Novinky
Načítavanie...
sobota 28. februára 2015

Filcový veľkonočný zajačik

sobota, februára 28, 2015
Tak a je tu posledný februárový deň, vo vzduchu cítiť jar a ani sa nenazdáme a na naše dvere zaklope Veľká noc. V obchodoch sa to začína hemžiť rôznymi vajíčkami, zajačikmi a kuriatkami.. ale možno aj Vám sa zachcelo vytvoriť si niečo vlastné.. nejakú vlastnú veľkonočnú dekoráciu, ktorou potešíte seba aj Vašich blízkych. Dnes som vyskúšala vyrobiť malého zajačika (mohol by pod sebou ukrývať nejaké vajíčko, byť ozdobou do kvetináča alebo len taká malá maňuška pre Vaše ratolesti), čítajte ďalej a nechajte sa inšpirovať.



filc a nozniceČo potrebujeme:
  • filcové látky (2 farby)
  • nožnice
  • nitky, ihlu
  • bavlnku








Náročnosť


Postup:

1. Najprv si z filcu vystrihneme zajačikov - budeme potrebovať z každej farby po 2 kusy, viď spodný obrázok.

filcove zajace

2. Zajačikov si priložíme na seba tak, aby zvonka boli zajačikovia z filcu jednej farby a vo vnútri ukrytí zajačikovia z filcu druhej farby a prišpendlíme, aby zajačikovia držali spolu.

3. Zajačikov spolu zošijeme.. dajte pozor pri uškách - tu zošijeme zvlášť len 2 filce a zvlášť 2 filce, aby nám vznikli pekné ušká a tiež spodnú časť zošite zvlášť 2 filce a zvlášť 2 filce, aby sa dal zajko navliecť napr. na vajíčko. 

zosity zajac z filcu


4. Z vlny si pripravíme malý chvostík - okolo vašich štyroch prstoch si omotávajte niekoľkokrát priadzu a  potom omotávajte cez stred a silno zviažte. 

ako urobit brmbolec

.....a tu z oboch strán prestrihneme.....

handmade brmbolec
5. Chvostík zajačikovi prišijeme a zajka dotvoríme- čiernou nitkou mu vyšijeme očká, ružovou ňufáčik a bielou fúziky... a tu je hotový zajko, ktorý bude veselou veľkonočnou dekoráciou.

felt rabbit




0 komentárov:

Zverejnenie komentára

 
Otvoriť pätu