Novinky
Načítavanie...
sobota 19. apríla 2014

Vajčko zdobené quillingom

sobota, apríla 19, 2014
Za dobrú šibačku sa zvykne davit chlapcom po vajci. Vajíčka sa zvyknú zdobiť rôznymi spôsobmi a my sme pre vás tentokrát vybrali trocha netradičné zdobenie quillingom, teda pásikmi papiera stočené do rôznych tvarov. Zdobenie je ľahšie, ak budete jednotlivé tvary prilepovať nielen k sebe, ale aj k vajíčku. Veríme, že sa takéto vajce bude šibačom páčiť.

Čo potrebujeme:
- farebné papiere
- vyfúknuté vajce
- lepidlo
- pravítko
- orezávatko

Náročnosť





Naskladajte na seba niekoľko farebných papierov, vymerajte si 3mm čiaru po dĺžke okraja vrchného papiera. Tento pás odrežte a budete mať niekoľko farebných pásikov. Môžete to robiť aj po jednom, ale trvá to dlhšie.

 

Pásiky zrolujte a na konci zalepte. Zohybaním zrolovaných papierikov môžete tvoriť rozličné tvary (metóda quilling). Tieto tvary postupne nalepujte na vajce. Ak nanesiete lepidlo len na bok papieriku a budete lepiť papieriky k sebe a nie k vajcu, môžete ku koncu vajce vytiahnuť a budete mať priehľadné quillingové vajce.



Postupne nalepujte rôzne tvary. Spočiatku to bude vyzerať všelijak, ale nakoniec vám vznikne pekné farebné vajíčko. 









Ku koncu sa vám začne rysovať pekný tvar. V tomto kroku by ste mohli vajce vytiahnuť a dokončiť bez vajca vnútri. Prípadne začať lepiť samostatnú vrchnú časť, ktorú by ste po vytiahnutí vajíčka prilepili na prvú časť. My sme sa rozhodli vajce ponechať a lepiť ďalej s vajcom vo vnútri.


zdobeni quilling

Pozrite sa na náš výtvor. Veríme, že sa vám podarí ešte krajšia quillingová kraslica. 
vajce zdobene papierom


quillingove vajce


quilling egg


quilling postup


kraslica quilling


quilling vajicko


0 komentárov:

Zverejnenie komentára

 
Otvoriť pätu